Wat is de beste tijd voor een vakantie naar Turkije?

Wanneer je schoolgaande kinderen hebt die meegaan op vakantie dan ontkom je natuurlijk niet aan de schoolvakanties. Tijdens de zomerperiode is het in Turkije vaak snikheet. Temperaturen van rond de 40 graden zijn dan geen uitzondering. Aan de kust is het soms wat koeler, maar ondanks dat vinden veel mensen het in de zomermaanden juli en augustus in Turkije te warm om vakantie te vieren. Daarom geven veel Nederlanders er de voorkeur aan om Turkije in het voor- of naseizoen te bezoeken. Gezinnen met kinderen gebruiken hier vaak de meivakantie voor of de herfstvakantie.

Curacao 1
Kun je ook in de winter naar Turkije
Natuurlijk kun je ook tijdens de wintermaanden naar Turkije. Maar houd er rekening mee dat het er dan soms flink koud kan zijn. Turkije heeft geen tropisch klimaat, het is er zeker niet het hele jaar zonnig en warm. Wanneer je in december naar Alanya gaat dan loop je de kans dat het er koud is en dat er regen valt. Het zal er niet snel hard vriezen, maar houd er rekening mee dat je dan toch echt een warme trui en een jas nodig hebt als je naar buiten gaat. Het voordeel is wel dat je tijdens het laagseizoen voor veel minder geld een vakantie naar Turkije kunt boeken. Omdat er in deze periode van het jaar weinig toeristen komen worden de prijzen flink verlaagd om toch nog zo veel mogelijk toeristen te trekken.

Houd rekening met minder voorzieningen tijdens het laagseizoen
Wanneer je buiten het seizoen een vakantieresort in Turkije bezoekt moet je er wel rekening mee houden dat er minder faciliteiten beschikbaar zijn. Vaak is er geen of minder entertainment en als je pech hebt gebruikt het hotel het laagseizoen om het complex te renoveren zodat je te maken krijgt met overlast wegens de aanwezigheid van bouwvakkers. Ook kan het zijn dat het zwembad tijdens de wintermaanden niet beschikbaar is. Maar het voordeel is natuurlijk wel dat je kunt genieten van een rustige vakantie, omdat je zeker niet wordt gestoord door gezinnen met jonge kinderen. Dus als je lekker wilt uitrusten en eindelijk eens een paar goede boeken wilt lezen is het een prima idee om buiten het seizoen naar Turkije te gaan.